Gisterenavond nam ik de bus richting Brussel, zoals ik wel vaker doe. Het begint al mooi wanneer de bus mijn halte voorbij rijdt omdat ik geen teken gaf. Nochtans was het vrij duidelijk dat ik op de bus stond te wachten. De chauffeur beslist toch nog te stoppen, ik bedank hem en stap op.

Wat later beslist de chauffeur om een straat niet in te draaien, waardoor hij niet langs een halte passeert. Ik hou me stil en probeer me er niet te veel van aan te trekken. Aan de halte waar ik afstap dacht ik van hem toch even te wijzen op zijn fout: “Mijnheer dat u aan mijn halte niet stop omdat ik geen teken geef kan ik nog begrijpen, maar dat u kiest om andere haltes gewoon niet te passeren vind ik niet kunnen”. Mijnheer de chauffeur zegt: “Ja manneke kan mij ni schelen schrijft nen brief naar de lijn hé.”

Waar zijn die vriendelijke altijd lachende chauffeurs van De Lijn nu, hé #stubru?