Kranten zijn rotdingen. Ze zijn te groot, de pagina’s vallen uit elkaar, het papier geeft af op je vingers, de printkwaliteit is vaak niet fameus, …

Geen wonder dat mensen iPads kopen om van die papieren oerdingen af te geraken. Maar een iPad kost al snel €600, wat voor de meeste mensen toch wat te veel is als het is om hun krant op een andere manier te lezen. Waarom zijn er geen andere mogelijkheden?

Een deluxe krant, bijvoorbeeld. Een krant, in magazinevorm, of een dagelijks magazine. Op proper mat of mooi blinkend papier. Met 2 nietjes erin of proper toegelijmd. Op pocketformaat of toch net iets kleiner dan zo’n A4tje.

Dat zou ik nog wel eens willen kopen… In afwachting van een iPad dan.

4 comments
annefass
annefass

Oh, weet je wat ik heerlijk vond: In Vlaanderen Vandaag (Er was niks beter op.) gebruiken ze wel iPads ipv oldfashioned papier! Nice toch! Ben benieuwd wanneer onze nieuwslezers op Een en VTM ook overschakelen!

Jan Seurinck
Jan Seurinck

In onze tijd hé... Kranten waren vroeger groter en vroeger was het beter. Nee serieus. Leve de grote krant! Met veel lettertjes en weinig kleur. Geef mij leesvoer en geen prentenboek, daarvoor heb ik tinternet al.

Jelle
Jelle

La Libre Belgique gaat in die richting: gevouwen A2's met een nietje in de rug. Nog altijd redelijk groot, maar ze valt tenminste niet uit elkaar. Layoutmatig vind ik die krant wel verre van aangenaam.

Gerrit Vromant
Gerrit Vromant

Goed leesvoer kan toch ook in magazinevorm? Zonder dat dat zo gigantisch te groot moet zijn.