Ok, dringend tijd voor een nieuwe tv. Net zoals in de rusthuizen vliegt onzen bak het raam uit en komt er een mooie nieuwe platten tv. Budget ligt rond de 400 euro, max 500. 32 inch is ideaal.

Ik heb nog nooit van mijn leven een tv gekocht, dus heb misschien toch wat hulp nodig. Aangezien verkopers van de fnac en consoorten waarschijnlijk maar wat lullen, en gespecialiseerde verkopers waarschijnlijk wat duurder zijn, reken ik op… het internet.

LED is de nieuwste technologie, dus een lcd of plasma tv kopen zou niet slim zijn? Of net wel? 3D is sowieso al behoorlijk wat buiten budget dus daar houden we geen rekening mee. HD-Ready lijkt ons zeker voldoende, aangezien we geen blu-ray of dvdspeler hebben of van plan zijn te kopen. Full-HD is dus niet nodig (is +- €100 extra). Wifi op de tv, is dat nodig/nuttig?…

Momenteel overal in promotie deze Samsung:

www.bol.com/nl/p/elektronica/samsung-led-televisie-ue32c4000-32-inch-hd-ready/9000000008660652/index.html

Kopen? Bij Bol.com (100 euro goedkoper dan bij Vandeborre)? Zijn er betere webshops?

5 comments
Gerrit Vromant
Gerrit Vromant

Hey Thomas, Voor mij is de 32" groot genoeg. Mijn appartement is niet zo groot, dus ik zit op maximum 3 meter van het scherm. De link die je geeft is helaas niet meer actief. Heb het begin van de week even bekeken en als ik het mij goed herinner bleek bijna hetzelfde model te zijn maar met Wifi mogelijkheid? Klopt dat? Lijkt me in dat geval zeker een goede koop.

Gerrit Vromant
Gerrit Vromant

Alright, bedankt Lisselotte en Raf__. Net de Samsung LED tv van Bol besteld. Raf, In de Fnac een 37" Plasma tv voor 500 euro, goedkoper dan alle andere tvs van die grootte. Volgens de verkoper plasma van mindere kwaliteit etc. Kleuren zagen er wel veel feller uit maar minder detail op het scherm.

raf__
raf__

Staar je niet blind op LCD of LED, beide schermen in uw prijsklasse werken met een LCD-paneel dat licht doorlaat. Het verschil zit hem in de lichtbron achter het LCD-paneel. Dit is respectievelijk een soort buislampsysteem of LED-systeem. De minieme verschillen zijn het prijsverschil meestal niet waard. Vergelijk gewoon een aantal toestellen van Samsung, Philips, LG, Sony, Panasonic in de gewenste prijsklasse. Vergelijk schermresolutie(+), contrastratio(+), helderheid(+) en responsetijd(-). Check of DVB-T/DVB-C en CI+ aanwezig zijn, dit is technologie om binnen afzienbare tijd zonder settopbox digitaal te kunnen kijken. (als kabelmaatschappijen eindelijk eens mee willen evolueren) Een Full HD is natuurlijk te verkiezen boven de oude HD Ready schermen. Spaar eventueel nog een extraatje om toch een Full HD te kunnen kopen als je van plan bent om uw nieuwe tv tot na 2015 te blijven gebruiken. De nieuwe settopboxen vanaf 2011 van kabelmaatschappijen of internetgiganten zullen sowieso Full HD 1080p ondersteunen. Wat betreft plasma, ja dat is écht supergoed qua beeldweergave. Maar ik vermoed dat in uw prijsklasse de plasma duurder zal zijn. Plasma is eerder iets voor kwaliteitsfreaks die graag blu-ray bekijken.

Liselotte
Liselotte

Ik heb deze zomer een nieuwe tv gekocht, ook 32 inch, en ook met een budget van rond de 400 euro. De keuze was redelijk beperkt vond ik. Ik wou het liefste een LED-tv, maar met dat budget was dat niet mogelijk. Ik ben dan voor LCD gegaan. In de winkel lijkt het dan alsof je je moet tevreden stellen met een minder goede technologie, maar daar merk ik toch niks van als ik nu naar mijn prachtige beeld zit te kijken. Er bestaan mss nog wel betere, maar die staan hier toch niet in mijn living, dus vergelijken kan ik niet. En geloof me: als je een oude tv gewoon bent, dan is een LCD-scherm echt DE MAX. Hier ook HD Ready trouwens, ik weet niet meer precies waarom, maar mijn rondvraag wees toch uit dat Full HD nog niet zo veel nut had dezer dagen. Ah ja, en bij mij is het een Sony Bravia. Ik had ook eerder Samsung in gedachten, wegens iets goedkoper, maar die Sony gaf een stabielere indruk. Succes ermee!