Zaterdag was het Red Bull Zeepkistenrace in Brussel. De lieve jongens en meisjes van Enchanté nodigde mezelf en Elke uit als VIP. Om wat live verslag uit te brengen via Twitter en over te bloggen enzo. Ge weet wel.

Anyway, die zeepkistenrace, de max. Al jaren werd dat georganiseerd in Tombeek, Overijse, maar ben er nooit naartoe geweest. Weet niet goed waarom, want er was wel telkens volk, maar ik heb precies wat tegen TÉ volkse evenementen. Kermiskoersen, Omelettenkermissen, zeepkistenraces enzo.

Maar deze versie was van Red Bull, de mannen die zich binden aan alles wat extreme sporten zijn. En Brussel, Europese hoofdstad, en naart schijnt ook “flagship zeepkistenrace” van Red Bull. Zo was er snelheid, toneeltjes, crashes, jumpkes, slaloms, 90° bochten, rook, vuur enzovoort. Entertainment in al zijn vormen dus. Ook de barbaarse vormen, waarin pijn van een ander entertainment voor mij betekent. Zoals het moet, dus. Merci Red Bull.

Oja, lap, nu nog even de titel uitleggen: de voorlaatste deelnemer reed in een jacuzzi omgebouwd tot zeepkist. Wat in het begin leek als een lamborgini, bleek achteraf een gevaarlijk wapen te zijn in de grote bocht. Een jacuzzi op je hoofd krijgen lijkt me niet zo leuk. Sorry dat ik je een crash toewenste, jacuzziman. Het ga je goed.n

0 comments