Guido Everaert schrijft elke week een column voor de krant. Altijd leuke artikels, mooie stukjes die aanzetten tot nadenken. Guido wordt door De Morgen omschreven als “Uitgeweken Brusselaar, blogger, marketeer en consultant, is een liefhebber van fijne wijnen, mooie muziek, diepe gesprekken en goede verhalen.”. Voeg daar nog “De George Clooney van België” aan toe en het komt in de buurt.

Maar goed, Guido schreef een stukje getiteld “mensen moeten leren zwijgen op sociale media“. En hij heeft gelijk. Soms moeten we maar wat meer zwijgen als we niets te zeggen hebben. Zeker als we op zoek gaan naar content om te posten om toch mar wat reacties te krijgen. Niet dat ik dat doe, maar ik zie wel meer en meer mensen die wat grappige afbeeldingen gaan uploaden op Twitter. Niet eens linken naar de originele bron, nee, heruploaden. Alle credits toe-eisen. En dan heeft Guido gelijk. Dat hoeft niet. Laat het.

Het leuke aan het artikel van Guido zijn de commentaren eronder. Mensen die klagen dat Twitter toch maar crap is. Dat facebook dood is. Dat Flipboardlezers op de rand van depressie staan. Dat vind ik grappig. Beseffen die mensen dan niet dat ze even erg zijn? Mensen die op alle krantensites commentaren posten. Bij elk woord een kleinerend adjectief schrijven om een zure nasmaak achter te laten? Recht tegen de opinie van het artikel ingaan om te provoceren, maar beweren dat ze schrijven wat iedereen denkt?
Beseffen ze dan niet dat wat Guido aankaart net zo goed opgaat voor hen?

Waarschijnlijk niet. Net zoals ik ontken dat het over mij gaat. Iedereen marginaal. Op zijn eigen manier.

4 comments
Herman Dailybits
Herman Dailybits

Misschien dat ik hier nu best even wat zure opmerkingen neerpen, zodat jullie punt helemaal bewezen kan worden... ;-)

paulvancotthem
paulvancotthem

Vele mensen zijn altijd "druk druk" omwille van hun ambitie, ongeduld of angst. Ze zijn bang van wat er zou gebeuren met hun leven als de "bezig-heid" zou wegvallen: http://nyti.ms/WYFyRL

guidooohh
guidooohh

damn you, ;-) veelschrijver! dank voor de lovende woorden, en volledig eens met de analyse

Gerrit Vromant
Gerrit Vromant

Ha, "veelschrijver", daar moet ik eens een stukje over schrijven. Waarom ik plots zo veel schrijf. Jij bedankt.