Image

Deze middag een stukje gaan lopen. Hier int stad in Gent. Ik was vergeten hoe leuk buiten lopen was. Hoe hard dat verschilt met lopen op de band in de fitness. Ok, de temperatuur is niet altijd ideaal, en de grond is niet altijd even zacht, maar ge kunt gewoon op u gemak lopen en wat rondkijken, zonder dat het uitdraait op een stukje spurten of zonder dat de snelheid altijd omhoog moet gaan, zoals bij mij altijd het geval is in de fitness.

Anyway, ik heb daarvoor wat zitten zoeken achter leuke looproutes. Via Endomondo er eentje gevonden die ik uiteindelijk grotendeels gevolgd heb (langs het water, van Eyck enzovoort). Maar een echt goede plek om daarover informatie te vinden was er niet. Ik vond krantenartikels over een loop-knooppunten netwerken (zoals de fietsknooppunten) uit 2010, maar heb daar verder niets van gevonden.

Dat de stad maar eens wat informatie mag geven over welke weggetjes langs het water goed zijn om op te lopen. En daar dan een interactieve kaart van maakt. Met navigatie voor tijdens het lopen, zodat ik niet op mijn telefoon hoef te kijken maar met “over 200 meter aan doe grote rots links afslaan” genoeg weet.