Gisteren voor de eerste keer naar de Apple #WWDC conference gekeken. De eerste keer dat ik een mac heb waarop ik niet specifiek Quicktime moet installeren (het staat er spijtiggenoeg standaard op) en zo heb ik ook nog eens de Safari browser geopend. En bon ja, ne mens moet ergens naar kijken terwijl hij staat te koken.

Ik vond veel van de aankondigingen nogal ofwel grappig verwijzend naar hun eigen foutjes: “haha ja we hebben dat gefixt” (calendar en Game center) ofwel totaal niet toegevend hoe onnozel het was: “kijk hoe awesome we dit gemaakt hebben” (multiple displays enzo). Maar de iOS7 aankondigingen waren toch wel het grappigste. Wat Elke en ik stonden te roepen was van “amaai dat lijkt nogal op Android”, maar als ge dan de blogposts leest van mensen die bezig zijn met design enzo dan valt uwe frank toch ook wel: het ziet er allemaal toch niet zo mooi uit als we van Apple gewoon zijn.

Lees maar eens de rant van Wolfr: Tasteless. Of die van Thomas Baekdal: Fixing the iOS7 icons.

En dan bedenk ik mij de scenario’s die zich op een morgen bij Apple kunnen afgespeeld hebben:

En trouwens, als ze ze die iPhone afbeelden met enkel het scherm, dan lijkt hij op een Nokia:

 

Nuja, eigenlijk wil ik ook wel een upgrade op mijn iPad, of nog liever een nieuwe iPad mini. En een update op de mac van het werk, of nog liever een Macbook Air. Laat maar komen.

PS: Nog eentje voor te lachen: jonyiveredesignsthings.tumblr.com/