Dus maandag trekt Google officieel de stekker uit hun Google Reader. Enkel nog wat power users. Geen meerwaarde. Geen geld. Allemaal goed en wel, de bloggerswereld ging op zoek naar alternatieven. Feedly was er al. Digg Reader werd gebouwd. Jan gaat voor Digg Reader, al weet hij precies nog niet zo goed waarom. Ik weet het ook nog niet. Maar hoef ik het wel te weten? Moet ik kiezen?

Er staan momenteel zo’n 200-tal subscriptions in mijn Google/Feedly/Digg-Reader. Een 200 tal blogs die ik wel eens wil volgen. Al zijn het er in werkelijkheid een stuk of 50. Misschien zelfs maar 20. En 1 of 2 keer per maand bekijk ik dat is. In Feedly werd dat dan “The Weekend Edition”. Dat vind ik wel leuk. Dan lijkt het alsof dat nog meer speciaal voor mij gemaakt is. En dan lees ik daar een aantal artikels in. De teller blijft lekker op 1000+.Geen stress, geen nood om die naar beneden te krijgen. In Digg Reader is het allemaal nogal wat kaal, minimalistisch, clean. Ik hou wel van die cleane look, maar het is misschien net een beetje te kaal. En een beetje te leeg. Ik zie geen teller, maar hij zal ook wel op 1000+ staan.

Maar moet ik kiezen tussen de 2? Of ga ik gewoon voor de tool die mij op dat moment het beste lijkt. Het is niet alsof ik alles daarin lees. Ik ben geen fanatiekeling meer. Ik lees blogs voor de lol. Of uit verveling. Niet omdat ik vind dat ik dat moet lezen. En al zijn er mensen die ik heel graag lees, ik lees dan wel om de 2-3 weken 5 stukjes achter elkaar.

Ik geloof dat ik het al eens uitgelegd heb, maar ik haal mijn actualiteit vooral uit Twitter. Ik bekijk dat een paar keer per dag en scroll daar wat door. De mensen die ik volg zijn ofwel mensen uit de sector die niet enkel over de sector tweeten, maar ook voor hun plezier, of mensen die gewoon voor het plezier tweeten. Artikels die getweet worden die interessant lijken, (na de titel of de eerste paragraaf gelezen te hebben) gaan naar Pocket. Pocket bekijk ik om de paar dagen op de iPad of op de gsm. Als ik eens wat tijd heb en Twitter niet snel of interessant genoeg is. Of als ik op het toilet zit. En al blijven er constant een paar dingen in mijn Pocket staan (zoals dat ene artikel dat niet op mobile wil werken), de meesten worden binnen de week wel gelezen.

Maar goed, Google Reader, het was leuk je gekend te hebben.

0 comments