Arg, ik heb me lang proberen inhouden. Want zagen helpt niet. En zagen helpt zeker niet om de aandacht over iets te laten stoppen. Maar dit moet er nu toch even uit.

Ik heb het over het hele Zwarte Piet-gedoe. Er zijn een paar dingen die mij daarrond dwars zitten:

1. Non-issue. Een opgeblazen zaak in ruil voor een pak impressies en sensatiestories. Ik denk dat er iemand iets te snel conclusies heeft getrokken na een brief van de VN. De media zet een zaakje op en moet dan 3 dagen later het hele gedoe nuanceren. En met een grote boze wolf (De VN, die trouwens ook nog eens al onze centen opsoepeert) in de hoofdrol springt iedereen maar al te graag mee op de kar.

2.  Nederland. Snap niet waarom jullie Vlamingtjes opeens zo close zijn met onze Noordervrienden. Niet dat ik er iets tegen heb, maar snap het niet zo goed.

3. Pietitie. Zo fout als het maar kan zijn. Ik ben tegen (online) petities. Ik denk dat ik in mijn leven nog nooit een online petitie heb getekend. Omdat het allemaal zo veel te gemakkelijk is. En omdat petities sowieso bullshit zijn. Ik weigerde de petitie voor meer vrouwentoiletten op de Gentse Feesten te tekenen, want ge weet niet wat ze met uw naam doen. Of in uw naam.

4. Protesten. De real-life versie van een petitie. Wat minder gemakkelijk om mensen recht te krijgen, maar minstens even gevaarlijk. Of ge verpakt het leuk en noemt het een frietrevolutie, dan zijn de mensen blij.  Maar elke persoon maakt de organisatie sterker. En die sterkte is niet goed. Een stom kleine enigheid misschien, maar over dit gaat het dus: http://gerritdeheus.wordpress.com/2013/10/26/zwarte-piet/.

5. Racisme. Ik heb niet bullshit niet genoeg gelezen om er het fijne van te weten, want ik kreeg het op mijn zenuwen. Maar al dat racistische gedoe, of pseudoracistische gedoe (Piet is blijkbaar niet echt zwart), is zo schaamtelijk voor iedereen dat er zich op een of andere manier mee moeit.

Voila, dat wou ik even kwijt.