Dinsdag 15-7, Gent

Dag Manon,       

Hoe ist daar op kamp? 

 

Ik hoop dat de koks bijna even goed kunnen koken als ik deed in den tijd. 

En dat er nog niet te veel tenten zijn ondergelopen door de modder. 

En dat jullie nog niet te veel ruzie hebben gemaakt. Ik ken dat, tiptiens.

 

Ik hoop ook dat jullie je al goed geamuseerd hebben.

En dat je One Direction niet te veel mist.

En dat er nog niemand uw schoenen heeft gekakt. Typisch iets voor de tiptiens.

Haha, nee, mopje. Of toch niet.

 

Ik kreeg dit weekend telefoon van Mama. Ze belde zomaar voor niks. Ik denk dat ze u mist. En Noel ook, ik denk dat ik hem op de achtergrond hoorde wenen en “Manon moet nu terugkomen” roepen terwijl hij met zijn vuisten op tafel sloeg en zijn ogen aan het uitkrabben was.

Mama zei dat zondagochtend Noel een lekker ontbijt had gemaakt voor haar. Eentje met zelfgemaakte omelet. Op de middag werd Noel tijdens zijn dutje wakker omdat hij moest kakke. En het was dringend. Heel dringend. Aangezien de WC verstopt was wist hij niet meteen wat te doen dus heeft hij maar snel in de vuilbak gekakt. De vuilbak in uw kamer.

Mama zei dat het zo hard stonk dat ze er niet meer durfde binnengaan, dus heeft ze de deur toegedaan en dan langs buiten met een dikke steen het raam kapot gegooid om het wat te laten verluchten. Spijtig genoeg vloog er toen net een hoop duiven voorbij die net allemaal begonnen te kakken, precies gemikt in het raam van uw slaapkamer.

Bon ja, allemaal zo erg niet. Tis toch niet dat ge proper van het kamp terugkomt. Kunt ge meteen met de koude spuit uzelf en uw kamer wassen als ge thuis komt.

Haha nee, mopje. Noel was niet echt aan het wenen.

 

Papa heb ik niets meer van gehoord. Allé, toch niet meer nadat hij bij ons is langsgeweest eerder deze week. Hij was met zijn moto en had een vreemde helm op. Allé ja, help, het leek eerder op een slakom met vikingpunten op. Hij zei iets van “op vakantie naar de maan dit jaar wojojeeeee” en reed keihard weg op 1 wiel. Ik heb hem nog proberen te bellen maar hij pakte niet op. Op zijn voicemail zegt hij: “Ben effe weg. Over 5 minuten terug.” Dus ik denk niet dat we ons zorgen moeten maken. Jullie gingen toch samen op vakantie hé na het kamp?

 

Van Jenna en Bavo hebben we net vandaag een kaartje ontvangen. Vanuit Indonesie. Bali denk ik. “Ik denk niet dat we ooit nog terugkomen.” staat erop. Ik wist niet dat Jenna en Bavo terug naar Indonesie waren, eigenlijk. Misschien is het eentje dat 5 jaar bij de post is blijven liggen. Of misschien duurt een kaartje gewoon 5 jaar om van Indonesie naar België te komen. Ik weet het niet. In ieder geval, op de poststempel staat 31 Februari 2023, dus ik denk dat er daar wel wat mis mee ik.

 

Tom en Line zijn aan het verbouwen in hun huis. Allé ja, huis. Ik ben gisteren gaan meehelpen en tis eerder een kasteel. Of een klooster. Ik denk dat hij al die nonnekes eruit heeft gepest om dan heel het klooster voor hemzelf te houden. Maar ik durfde er niets over te zeggen. Straks stopt hij mij ook in de grafkelder. Over de grafkelder gesproken, ik dacht wel dat ik wat lawaai hoorde toen wat bier uit de frigo in de kelder ging halen, maar Tom zegt dat dat de ratten in de riool zijn. We zullen hem maar geloven zeker?

 

Oja, Elke en ik. Met ons alles ok. Ik ben begonnen met vlieglessen, motorijlessen en wingsuit-lessen. Met wat vrienden hebben we het zotste idee ooit gehad:

Als we nu eens met een vliegtuig tot in de stratosfeer vliegen, dan bovenop het vliegtuig met de moto van een speciale ramp springen en salto’s doen en dan met de wingsuit naar beneden vliegen. Wordt supercool. Wat er met de moto gebeurt weet ik nog niet zo goed. Misschien moeten we hem gewoon laten neerstorten. Of misschien krijgt hij ook een parachute.

Oja, een wingsuit ziet er zo uit: 

Bron: http://www.squidoo.com/wing-suit

 

Elke heeft besloten om bij ons thuis een hondenasiel te beginnen. Er zijn nu ondertussen al 13 nieuwe hondjes. Moby doet nogal onverschillig, hij wil niet met de andere hondjes spelen. Oscar daarentegen vindt het precies wel leuk. Soms springt hij bovenop Marcus (een grote bruin-witte Bulldog) en blijft hij op zijn rug staan terwijl hij heel het huis rond loopt. Tis wel grappig om te zien.

Ik denk dat hij dat doet om Drapflol te versieren. Dropflal is een nieuwe kat die hier al een paar dagen rondloopt. Het is ook een kater, net zoals Oscar, maar de dierenarts zegt dat homofilie ook bij katten bestaat. Ik zie het in zijn ogen dat hij verliefd is.

Trouwens, met Flapflord zijn naam moogt ge niet lachen. Wij hebben die niet gekozen. Toen hij hier voor het eerst kwam hing er een post-it bovenop zijn kop waarop “Hallo, ik ben Prodplaf, wil jij mijn vriendje zijn. Groetjes, Plapdlorf” geschreven stond.

 

Hier is een foto van Flapdrol: 

10383566_10154319470825346_7660068336997495636_n

 

Voila, ik denk dat dat ongeveer alles is.

Oja wacht, er zijn ook dingen écht gebeurd. Moby had een bult op zijn rug en de dierenarts zei dat het een tumor was. Hij is deze ochtend geopereerd geweest, en is nog moe en heeeel erg zielig, maar het komt wel goed.  

984135_10154319036225346_1948342473360447208_n

 

Voor de rest, De Rode Duivels hebben verloren tegen Argentinie. Of was het Algerije? En dat net op de enige keer dat ik keek en dat ik supporterde. Anyway: Aauuuuuu :(. Maar dat wist ge wel al zeker.

Groetjes,

Gerrit en Elke

 

PS: Oja, en One Direction heeft dit allemaal getweet:

Bron: Twitter.com/onedirection