Het weekend van 1 en 2 Augustus besloten Elke en ik een citytripje te doen naar Amsterdam. Met een bon bestelden we een hotelkamer in The Albus, een 4 sterren boutique design hotel in centrum Amsterdam.

We liepen blootvoets door de stad, deden een boottochtje, wat terrasjes, keken wat mensen en ik nam wat foto’s. Typisch toeristisch dus.

Amsterdam-0017.jpg
Amsterdam-0059.jpg

Vorig weekend had Elke een cursus in Amsterdam op zaterdag en zondag. “Wete wa, ik ga mee en ik amuseer me wel.” 2 dagen de tijd dus om op mezelf wat door de stad te lopen en foto’s te nemen.

Blijkt dat het dat weekend ook nog eens Gay Pride was, met op zaterdag de parade door de grachten. In 2011 ging ik ook naar de Cityparade in Brussel om foto’s te nemen, en vond het geweldig. De mensen zijn zo uitbundig en super dankbaar om te fotograferen. Zowel op als naast de parade. Maar eerst met de ferry naar The Eye (even binnengeweest, maar niet naar niet naar de Cronenberg tentoonstelling), langs het Centraal Station, Damrak, De Bijenkorf, Koninklijk Paleis, even naar boven in de Zuiderkerk, en dan via Oude Schans, de Amstel en de Prinsengracht de Gay Pride Parade tegemoet.

Amsterdam-0048.jpg
Amsterdam-0089-2.jpg
Amsterdam-0247.jpg
Amsterdam-0234.jpg

Op zondag wat rustiger: door Jordaan (schone rustige kleine straatjes en tuintjes), De 9 Straatjes, het Leidseplein, door het Vondelpark (mooi stuk natuur in het centrum van de stad, met concertje), en een anti-Israel-pro-Palestina betoging aan het Museumplein.

Amsterdam-0002.jpg
Amsterdam-0014.jpg
Amsterdam-0067.jpg
Amsterdam-0138.jpg

Voor het volledige album, even doorklikken naar mijn fotosite:

Amsterdam fotoset