Ik rij ondertussen al zo’n dikke 2 maand met een Ducati Monster 821 rond, en heb nog 1 maand te gaan voor ik hem moet terugbrengen. Waarom? Allemaal dankzij Moto.be.

Ducati Monster 821-0129

Het zit zo:

Ge kent Febiac? Febiac is de Federatie van Automobielindustrie, maar ook van de tweewielerindustrie. Moto’s dus! Tijdens het autosalon dit jaar hebben ze een wedstrijd georganiseerd ter promotie van De Week Van De Moto (persbericht). Aan hun stand moest je een wedstrijdvraag beantwoorden, met als prijs: 3 maandjes met een moto rondrijden. Gratis en voor niets. Zo vielen er dus 16 moto’s te winnen/lenen voor 3 maanden. Niet gezien? Niets van gehoord? Er is nochtans reclame geweest op de radio. Misschien herinnert ge u het Let’s Go Moto-jingletje nog wel?

Ik ben op het autosalon geweest om naar de moto’s te gaan kijken, maar heb daar de Moto.be stand niet gezien. Maar ik volgde hun website wel al, en via hun nieuwsbrief las ik dat er een tweede deel was aan hun wedstrijd. Namelijk: dankzij een code die ge krijgt bij aankoop boven de zoveel euro in een deelnemende motorwinkel kunt ge deelnemen aan deel 2 van de wedstrijd. Tis te zeggen: Een quizvraagje en schiftingsvraag invullen online. Prijs: dezelfde 16 moto’s worden na de eerste reeks nog eens 3 maanden weggeven!

Op de laatste dag van de wedstrijd moest ik nog snel iets kopen bij RAD. “Ah, tof, dan ga ik zo een code krijgen en kan ik toch nog meedoen met de wedstrijd”, dacht ik. Ter plekke reken ik af ze geven mij geen code ik vergeet er achter te vragen natuurlijk. Terug thuis valt mijne frank. Soit, jammer maar helaas.

Ducati Monster 821-0088

2 Dagen later, mail van moto.be: Wie ons nu nog een mailtje stuurt krijgt nog een code en kan (nog eens) deelnemen. Hoera. Toch nog deelnemen.

De wedstrijdvraag herinner ik me niet meer. Maar de schiftingsvraag was de klassieke: “hoeveel deelnemers zullen we hebben op het einde van de wedstrijd”. Een vraag waarbij veel mensen het vaak opgeven omdat ze daar totaal geen cijfer op kunnen plakken. Een vraag waarop ik het antwoord redelijk goed kan inschatten, omdat ik zelf wel eens een online wedstrijdje georganiseerd heb voor een van m’n klanten. Het is mijn superpower.

Bij de 16 moto’s lag de focus vooral op zware scooters en kleine startersmoto’s van 125 of 300cc (zie hier het lijstje van te winnen moto’s). De 2 waarin ik geïnteresseerd was waren een Harley Street 750 en een Ducati Monster 821. Ik koos voor de Monster (duh).

Een paar weken later telefoon: Ja Gerrit, met Stijn van febiac, ge hebt de wedstrijd van moto.be gewonnen! Zotjes! En een dag later de officiële mail van Febiac: U mag van juli tem september met nieuwe een Ducati Monster 821 rijden. Omnium verzekerd binnen heel Europa. Veeet!

Ducati Monster 821-0135

En zo komt het dat ik dus al 2 maand met een nieuwe Ducati Monster 821 rondrijd. Ben ermee op vakantie geweest en rij er regelmatig mee rond, zowel in het weekend als in de week naar afspraken, samen goed voor zo’n 4.000 km. Een echte review volgt later (edit: eerste review hier), maar ik kan alvast zeggen dat het pijn gaat doen als ik hem weer moet afgeven. En dat mijn CB600 als een scooter aanvoelt na dit monster.

 

 

PS: Filmpje met interview van toen ik hem ging ophalen. Ge moogt lachen.

PPS: Er verschijnen af en toe foto’s op mijn Instagram

Zee-Land

Een foto die is geplaatst door Gerrit Vromant (@vromant) op

0 comments

Trackbacks

  1. […] paar dagen geleden kon je hier lezen hoe het komt dat ik gratis 3 maanden met een Ducati Monster 821 mag rijden. Vandaag een […]