Ik publiceerde daarnet dit op mijn Facebookpagina:

Daarom heb ik een businesscoach die me bijstaat.

Daarom investeer ik in programma’s die me nieuwe dingen leren.

Daarom experimenteer ik met verschillende strategieën en tactieken (ook buiten social media).

Maar je bedrijf is ook maar 1 deel van je leven. Ok, soms een heel groot deel, maar ook niet alles.

En met ons eerste kindje dat er aan komt wordt het voor mij en mijn vriendin Elke (die ook haar eigen bedrijf heeft trouwens) een grotere opdracht om ons leven in balans te krijgen.

En net zoals je niet enkel in je bedrijf moet werken maar ook aan je bedrijf, kan je ook AAN je leven werken.

 

Daarom bestelden we vorige week het boek Living Forward van Michael Hyatt en Daniel Harkavy.

Screen Shot 2016-08-18 at 00.05.36

Iedereen kent nieuwjaarsresoluties of jaardoelen. Ok, niet iedereen maakt ze en al zeker niet iedereen houdt ze vol. Maar iedereen kent ze wel.

Wel, dit boek helpt je om je levensdoelen op te stellen. Wat wil je bereikt hebben zodat je zonder spijt op je sterfbed kan zeggen: “ik heb een goed leven gehad”? En wat wil je dat de mensen zeggen over jou op je begrafenis?

Het klinkt misschien wat morbide om nu al aan het einde te denken (ik ben tenslotte nog maar 29), maar elk goed plan start met een goed omschreven doelstelling. Dus waarom je levensplan dan niet?

 

De eerste hoofdstukken zijn al verslonden. De volgende stap is nu: ons life plan maken.

En dat doe je best in 1 trek. In een ander omgeving (en zonder internet of smartphone ?).

Dus nu zijn we aan het zoeken naar een leuke AirBnb aan de kust om over 2 weken een paar dagen en nachten weg te zijn uit onze gewoonlijke omgeving en prioriteiten te stellen voor ons leven.

Wie een leuke locatie weet aan “‘tzeetje” mag dat altijd laten weten. :)

Ik heb er alvast enorm veel zin in. Ik stond letterlijk te springen na het lezen van de eerste hoofdstukken.

En jij? Ooit al een life plan gemaakt? Waarom wel / waarom niet? Let me know in de comments hieronder.

PS: het boek wordt trouwens aangeraden door zo goed als iedereen waar ik naar opkijk. Tony Robbins, Seth Godin, Amy Porterfield, Lewis Howes, … De lijst is eindeloos. En voeg nu ook maar Gerrit Vromant toe aan dat lijstje :).

 

Disclaimer: De link naar Bol is een affiliate link. Wie het boek koopt betaalt niets extra, maar ik krijg er wel een percentje door. Affiliate of niet, het boek is een echte aanrader.
1 comments
Lodi Planting
Lodi Planting

De idee van een levensplan is niet nieuw. De eerste keer dat ik hoorde was via Stephen Covey (7 eigenschappen van effectief leiderschap) waarin hij zei: begin met het einde voor ogen. Ik las dit boek toen ik 18 jaar was. Sindsdien doe ik elke dag datgene wat ik het leukste vind.


Ik denk dat eveneens belangrijk is om je levensplan regelmatig te bekijken. Lig je nog op koers? Zijn je wensen nog steeds dezelfde? Wat kun je eventueel doen om het plan/proces te versnellen? 


Keep up the good work Gerrit!