De 30 Dagen Facebook Challenge is al gestart. Je kan je wel alvast inschrijven voor de volgende editie via http://www.gerritvromant.be/30fb. Meer details volgen.

In mijn vorige blogpost haalde ik een onderzoek van Unizo aan waaruit blijkt dat slechts de helft van de Belgische bedrijven aanwezig zijn op Facebook. Ik dacht even de test te doen. Waar kom ik hier zo op een gemiddelde week hier in Torhout en hebben ze daar al een Facebookpagina?

  • Mijn boodschappen doe ik in de Delhaize van Torhout. Een redelijk actieve pagina. 1 punt.
  • Ik ging naar de dierenwinkel voor hondenvoer, kattenvoer en kippenvoer (ja een echte boerderij hier). Geen Facebookpagina. 0 punten.
  • Ik ging naar de kapper, Kapsalon Evita. Geen Facebookpagina. 0 punten.
  • Ik ging naar Dierenartspraktijk De Toren voor onze Moby z’n vaccinatie. Ze hebben een Facebookpagina, maar slechts 1 update per maand. Nochtans, soms duizenden shares op hun updates. Een half puntje :).
  • Ik ging naar de Hubo in Torhout, geen Facebookpagina. 0 punten erbij.
  • Getankt en even binnengesproken in het winkeltje bij Esso-station Het Rondpunt. 1 punt erbij.

3 van de 6 bedrijven zijn actief op Facebook, en eentje daarvan kreeg slechts een half punt. Mijn mini-onderzoekje lijkt dus het onderzoek van Unizo te bevestigen.

Daarom heb ik de 30 Dagen Facebook Challenge opgestart. Gedurende 30 dagen krijg je van mij een e-mail met praktische tips, facebook-update ideetjes, inspiratie, motivatie, strategische vraagstukken waar je eens goed over moet nadenken met een glas wijn.

En als je nog geen Facebookpagina hebt, dan starten we gewoon daarmee. Ik toon je hoe je een Facebookpagina aanmaakt.

Want een Facebookpagina beheren is niet duur, niet moeilijk en niets om schrik voor te hebben. En zo veel tijd hoeft het ook niet te kosten. Je moet gewoon weten hoe je het moet aanpakken en hoe  je dit efficient kan doen. En dat wil ik je leren.

Ik wil jou helpen om je bedrijf te doen groeien via Facebook. Want het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om mensen te bereiken met je boodschap… Je moet het gewoon doen.

Dus, schrijf hieronder in voor de 30 Dagen Facebook Challenge. Klik op de button, vul je naam en e-mail in en je ontvangt maandag de eerste mail.

EDIT: De huidige editie is reeds gestart. Je kan je wel al vooraf inschrijven voor de volgende editie

Ik doe mee!

Succes!

Oja, er zijn al 88 bedrijven ingeschreven. Ik zou dit heeeeel graag naar 100 willen brengen. Deel dit dus gerust :).