8 Gratis content idee tools voor je Facebookpagina

Geen idee wat te posten op je Facebookpagina? Zit je al een uur naar een leeg blad te staren in plaats van die blogpost te schrijven? Gebruik deze 8 gratis “content idee tools” om je creatieve brein in gang te trekken.

De 8 beste content idee tools:

1. Feedly

Surf je regelmatig naar websites om te kijken of er nieuwe berichten op staan, om dan te ontdekken dat je het laatste bericht al gelezen had? Met Feedly hoef je niet meer te gaan kijken, maar komen die berichten naar jou toe. Geef aan welke websites of blogs je wil volgen en Feedly brengt elke nieuwe update naar jouw dashboard. Ideaal voor blogs over je sector, websites van klanten of leveranciers, inspiratiesites of nieuwssites.

2. Buzzsumo

Heb je een onderwerp maar weet je niet wat erover te schrijven? Ga dan eens op zoek naar wat momenteel de populairste links zijn over je onderwerp. Geef je thema in in Buzzsumo en je krijgt een lijst met de hotste links van het moment, gebaseerd op het aantal shares.

3. Quora

Een goede inspiratiebron zijn de vragen die je zelf binnen krijgt op je klantendienst. Wil je het nog wat verder gaan zoeken? Dan is Quora een goed startpunt. Quora is een vraag & antwoord platform, waar iedereen een vraag kan stellen en veel experts erop antwoorden. Ga dus op zoek naar vragen over jouw onderwerp en beantwoord ze, op je blog, op je Facebookpagina of op Quora.

4. Google

Onze goede oude vriend Google is natuurlijk ook een perfecte plek om te starten. Start met brede keywords over je onderwerp en ga steeds nauwer. Ga op zoek naar vragen, antwoorden, leuke verhalen, foto’s, video’s, blogposts over je onderwerp.

5. (sector)Nieuws

Ok, technisch gezien geen tool, maar over elke sector is er wel een vakblad. Of de sector komt in het gewone nieuws. Ideale thema’s om met jouw content verder op in te spelen, door er je eigen opinie over te publiceren of gewoon de link te posten.

6. Facebook Insights & Google Analytics

Ga eens na welke blogposts of welke Facebookberichten het beste hebben gewerkt, het meeste kliks of meeste bezoekers trekken en publiceer deze opnieuw. De kans is groot dat er mensen zijn die hem nog niet gelezen hebben. Of je laat gewoon Edgar het voor jou doen. Edgar haalt je beste oude updates van onder het stof en publiceert ze automatisch opnieuw, maar je betaalt er wel $49 per maand voor.

7. Nuzzel

Gebruik je Twitter maar heb je moeite om alle belangrijke links bij te houden? Nuzzel stuurt je elke dag een overzicht van de meest getweette links onder je twittervrienden. Handig om elke dag een overzicht te krijgen wat er leeft onder je vrienden. Je moet dan wel wat interessante mensen op Twitter volgen om er ook wat content-ideeën uit te halen.

8. Content Idea Generator

Ben je ten einde raad? Nog steeds geen idee? gebruik dan de Portent Content Idea Generator. Geef een onderwerp op en deze tool geeft je meteen de titel van je blogpost. Niet altijd even realistisch, maar wel grappig.

9. Bonus: Boost Je Facebook

Nog op zoek naar inspiratie? Schrijf je dan in voor Boost Je Facebook, een 5-daagse programma waarin je leert hoe het befaamde Facebook Newsfeed Algoritme werkt en wat voor posts het beste werken. Schrijf je hier in.
By | 2018-05-16T12:00:19+00:00 maart 14th, 2016|

Leave A Comment

Ontdek hoe het Facebook Newsfeed algoritme werkt
en verdubbel het bereik van je Facebookpagina